Wie deze zomer in Technopolis® de Oculus Rift, een virtual-reality-bril met een breed telescopisch zicht opzet, waant zich onmiddellijk in de verschroeiende woestijn van Arizona, waar het hele avontuur zich afspeelt. Om de illusie compleet te maken, nemen bezoekers plaats op een ligfiets. Hoewel deze vaststaat, voelt het aan alsof ze echt via een kabel over de Grand Canyon fietsen. Hoe sneller ze trappen, hoe sneller ze ook in de Grand Canyon vooruit komen. Donderslagen, lichtflitsen, vogels, vallende rotsblokken, schokken en andere onverwachte hindernissen geven het parcours nog een extra dimensie. Bezoekers worden uitgedaagd om de tocht binnen 2 minuten af te maken.

Wie na de fietsrit boven de Grand Canyon in virtual reality nog met beide voeten op de grond staat, wordt uitgedaagd om zonder technologische hulpmiddelen 5 meter boven de grond te fietsen. En het mag gezegd worden, het is aan de échte durvers om daarna ook - zónder knikkende knieën - op de échte kabelfiets te kruipen.

Feiten


Klant Technopolis
Wat VR experience
Waar Grand Canyon
Sector Entertainment
Doelgroep vanaf 6+
 
We zijn heel tevreden over de samenwerking met Nanopixel én zoals je ziet, het is gewoon een groot succes! Ester BlockxMarketing Manager

De uitdaging


Toen we de vraag van Technopolis binnen kregen was ons team meteen geprikkeld”, zegt Dietrich De Blander, zaakvoerder bij Nanopixel. “We zijn diezelfde dag nog met onze VR-developers beginnen brainstormen over het scenario waarmee we Technopolis zouden overtuigen. Nanopixel is  gespecialiseerd in het op maat maken van interactieve virtual reality experiences en na een halve dag hadden we een sterk scenario klaar liggen dat ook matcht met de filosofie van Technopolis”, vervolgt hij. “Eén van de uitdagingen was de virtuele realiteit koppelen aan de fysieke ligfiets, en die twee op elkaar afstemmen. De trapbewegingen van de bezoeker moeten immers perfect overeen komen met de gebeurtenissen in de virtuele wereld. Dat is vrij snel gelukt en toen we de blikken zagen van de Technopolis medewerkers na hun eerste virtuele testrit wisten we dat we goed zaten”.

Images


Heeft u interesse?


Offerteaanvraag, sollicitatie of gewoon zin om eens te komen babbelen? 

Get in touch

Vraag ons magazine aan


Met ons magazine delen we onze verwezenlijkingen maar ook onze visie en deze van mensen die ons intrigeren en inspireren. Afgelopen edities waren telkens een groot succes.

Ook interesse?

 Vraag jouw gratis Nanozine aan