Het project is gelegen tussen de Zeilstraat, de Vaartkom en het Engels Plein in Leuven. Het is het 6e en laatste gebouw van het bouwblok aan deze zijde. Het gebouw zal een baken worden aan de Vaartkom.

Feiten


Locatie Vaartkom, Leuven
Architect A2O architecten

Het ontwerp


De ongewone vorm van het bouwlot zorgde ervoor dat het gebouw een bijna sculpturaal design meekreeg. Het was de taak van Nanopixel om het gebouw niet te monolitisch te laten overkomen daarom kozen we voor beelden met een vierkante aspect ratio. We brachten het gebouw ook in beeld vanuit een aantal ongewone hoeken, oordeel zelf.

 

 

a2o architecten over het ontwerp:


De verbinding met de begane grond is zowel functioneel als architecturaal een belangrijk element om het gebouw te verankeren in zijn omgeving. De gevel langs de Zeilstraat, de straat tussen de 2 grote gebouwen, huisvest allerlei faciliteiten, zoals de parkingliften, de fietsenstalling en de ventilatiesystemen. De rest van de begane grond is bestemd voor detailhandel, horeca en kantoren. Deze ruimtes hebben grote raampartijen die voldoende lichtinval en transparantie creëren.

Boven de begane grond zijn er 4 through-lounge appartementen. Deze strekken zich uit over de volledige lengte van het gebouw, met unieke uitzichten over de Vaartkom en Leuven.

Op het gebouw zijn 2 ruime dakterrassen gepland. Dit zijn privé-tuinen die behoren tot de appartementen van de bovenste verdieping. Iedere tuin heeft zijn eigen zwembad. Rond deze terrassen komt een groene zone met hoge grassen van ongeveer 1,6 m hoog. Zo lijkt het alsof het gebouw een groene kroon draagt.

Images


Heeft u interesse?


Offerteaanvraag, sollicitatie of gewoon zin om eens te komen babbelen? 

Get in touch

Vraag ons magazine aan


Met ons magazine delen we onze verwezenlijkingen maar ook onze visie en deze van mensen die ons intrigeren en inspireren. Afgelopen edities waren telkens een groot succes.

Ook interesse?

 Vraag jouw gratis Nanozine aan