This was Nightshift Gent


Op zaterdag 12/03/2016 waren we aanwezig op Nightshift Gent 2016. Night Shift verzamelt creatieve ondernemers voor een nieuwe manier van zaken doen. Het was een leuke avond waarbij we heel wat nieuwe mensen leerden kennen. 

 

We laten onze VR Developer Kim even aan het woord:

Speciaal voor het event creërden we een Oculus game: Snake VR ("NightViper"). In het spel is het de bedoeling punten te scoren door bollen op te pikken, terwijl je je steeds langer wordende staart moet ontwijken. Dit doe je door je hoofd te draaien in de juiste richting, je beweegt je automatisch in die richting.

Ons VR game hoekje werd een gigantische publiekstrekker! Er was nauwelijks een moment waar onze VR bril niet gebruikt werd. Bovendien hebben we voor veel bezoekers een positieve eerste ervaring met Virtual Reality aangeboden en dat alleen al maakte de avond voor ons geslaagd.

 

Making of

Ook al hebben onze VR developers hun achtergrond in Game Development, toch was het niet zo makkelijk om een spel te maken voor op event. We moesten rekening houden met een aantal limiterende elementen. Maar voor ons waren deze elementen een extra creatieve challenge. 

Waar we bij onze Custom VR experiences de tijd nemen om een systeem goed uit te leggen en de gebruiker de tijd geven om aan alles te wennen, is er op een open event maar een kleine tijdspanne om een bezoeker te laten wennen aan VR.

Bovendien geven we normaal gezien de voorkeur aan een gamecontroller of touchscreen als element van interactie. We gooiden alles overboord en besloten zo intuïtief mogelijk te werken, zodat elke nieuwe gebruiker direct snapt hoe alles draait. En dat bleek een goede keuze te zijn. Om dat effect te versterken hebben we de locatie van het event, de Eskimo fabriek in Gent nagemaakt.

In VR ontwerpen is voornamelijk nadenken over interactie en user experience. Met onze Virtual Sales Suite hebben we al een bepaalde flow opgebouwd die past binnen de context van een verkoopskantoor in de vastgoedsector.  Dit event was snel, fun en bovenal een unieke omgeving om nieuwe dingen en mensen te leren kennen. Mission succeeded!

 


 

 

Nanozine, neem vooral uw tijd!

In ons magazine willen we de verhalen vertellen van onze projecten, willen we dingen tonen die wij mooi vinden en onze interesses delen met u.

Download nanozine