Nanopixel wint 2 awards in 3 dagen tijd!


Nanopixel is West-Vlaamse laureaat KMO van het Jaar 2018

Nanopixel is West-Vlaamse laureaat KMO van het Jaar 2018

We zijn super trots om te mogen meedelen dat we door Unizo uitgeroepen zijn tot de West-Vlaamse KMO van het Jaar. De prijsuitreiking vond plaats op donderdag 18 oktober in Domein Vossenberg in Hooglede. De titel is de tweede award voor ons op 3 dagen tijd, want op dinsdag wonnen we al een internationale VR award in Londen (lees er hieronder meer over).

De overwinning van West-Vlaamse KMO van het Jaar kwam toch wel als een verrassing voor ons bedrijf. “We hadden deze bekroning helemaal niet verwacht”, om het met de woorden van onze CEO, Dietrich De Blander, te zeggen. “We waren een atypische genomineerde, aangezien alles wat we doen bij ons eigenlijk virtueel is.” Nanopixel moest het opnemen tegen vier andere kmo’s die voornamelijk uit de industriesector kwamen, en tastbaardere producten afleveren.

De award is een fantastische erkenning voor het pad dat iedereen binnen onze onderneming aflegde. Het team heeft er voor gezwoegd om Nanopixel op de kaart te zetten op de markt van interactieve en visuele klantenervaringen, nationaal én internationaal. Onze aanpak, waarbij we hypermoderne technologie combineren met gemotiveerde en getalenteerde medewerkers, maakt ons vandaag de top van België in ons veld. Fantastisch dus om te zien dat ook Unizo onze manier van werken kan smaken.

Steeds meer bedrijven vinden de weg naar visuele oplossingen en diensten om hun merk en aanbod beter in de verf te zetten. Vooral bedrijven uit de vastgoedsector, de industrie en de entertainmentsector hebben de meerwaarde van een superieure interactieve visuele klantenervaring al ontdekt.

Op 28 november wordt de nationale titel voor kmo van het jaar uitgereikt.

Stemmen voor Nanopixel kan hier of via een SMS “UNIZO WVL1” naar 8686

Nanopixel wint VR award in Londen

Naast de Unizo award werden we op dinsdag 16 oktober bekroond op de International VR Awards 2018 in de categorie ‘VR Architecture and Real Estate of the Year’.

De VR Awards is de grootste prijsuitreiking die wereldwijd de beste producten, oplossingen en realisaties in VR beloont. Tussen de nominaties vinden we internationale Virtual Reality kleppers als Rewind (één van de grootste Britse VR-bureaus), het Amerikaanse ILMxLAB, het VR-bureau van George Lucas en Zerolight, het bedrijf achter de baanbrekende VR-ervaringen voor Audi, met kantoren in het Verenigd Koninkrijk, China, Duitsland en de VS.

In de categorie VR Architectuur & Vastgoed won Nanopixel de award die wordt toegekend aan bedrijven die praktische en innovatieve VR-toepassingen in de architectuur- en/of vastgoedmarkt hebben ontwikkeld.

Een award waar we ontzettend trots op zijn. We worden nu ook internationaal erkend als een partner die gegarandeerd ‘futureproof’ oplossingen kan realiseren, waarmee je probleemloos kan concurreren met klantenervaringen van het allerhoogste niveau. Een fantastische erkenning van het harde werk en de eindeloze creativiteit van ons team dus!

Het project waarmee Nanopixel deze award heeft veroverd, is een VR-tool ontwikkeld voor een vastgoedbedrijf. De groep zet Virtual Reality in bij de aankoop van een projectwoning of appartement. Klanten kunnen hiermee hun nieuwe woning configureren en beleven zonder dat er ook maar één baksteen gemetst is. De tool biedt onder meer de mogelijkheid om de binnenafwerking van hun nieuwe woning te kiezen en te vergelijken in een virtuele omgeving. De VR-applicatie is een absolute eyecatcher en bevat ruime keuzemogelijkheden aan o.a. vloer- en wandtegels, binnenschrijnwerk, sanitair en verlichting. Nanopixel creëerde de virtuele woonruimtes en digitaliseerde alle mogelijke afwerkingsmaterialen.

Deze tool is maar één van de vele innovatieve toepassingen van Nanopixel, waarmee bedrijven zich kunnen onderscheiden van hun concurrentie. Klanten uit de meest uiteenlopende sectoren beginnen vandaag het potentieel van VR- en AR-technologie te ontdekken.

2 awards in 3 dagen tijd voor Nanopixel

 

Nanozine, neem vooral uw tijd!

In ons magazine willen we de verhalen vertellen van onze projecten, willen we dingen tonen die wij mooi vinden en onze interesses delen met u.

Download nanozine