Joseph Dirand - De Chou Chou van Parijs


Hij heeft de looks van een Franse filmster, het adresboek van een Parijse socialite en de smaak van een luxedandy: Joseph Dirand (40) is dé knuffeldesigner van het moment. Al zou je dat niet zeggen als hij binnenkomt. Met zijn baard, grijze skinny jeans en zwart T-shirt ziet hij er wat gewoontjes uit voor een architect van de rijken. Toch mocht hij al facturen sturen naar Balmain, Givenchy, Pucci en Chloé. Zijn restaurant Monsieur Bleu in het Palai De Tokyo is een van de "places to be" in Parijs.

Namen van privéklanten noemt hij liever niet, maar de realisaties op zijn site spreken boekdelen. Van gigantische Hausmanniaanse appartementen tot een penthouse op 5th avenue, altijd volg marmer, maatwerk en midcentury design.
Ook in de nagelnieuwe Parijse showroom van Obumex waar we Dirand ontmoeten, sprint zijn schriftuur in het oog. Obumex opende samen met ledproducent KKDC een showroom in een 19de eeuwse passage in Saint-Germain-des-Prés. Het pronkstuk is de keuken: een gigantisch eiland dat bestaat uit drie op elkaar geplaatste plakken marmer. De keukenkasten zijn afgewerkt in gepatineerde brons en mortex; een kalkstuc.  

Lees meer over de Joseph Dirand keuken van Obumex in onze laatste editie van Nanozine, ons eigen bedrijfsmagazine. Klik hier

 

Nanozine, neem vooral uw tijd!

In ons magazine willen we de verhalen vertellen van onze projecten, willen we dingen tonen die wij mooi vinden en onze interesses delen met u.

Download nanozine